Isorii de succes Rapoarte
SRL „UNIC PLAST COM” şi-a început în anul 2012 activitatea de comercializare a articolelor de PVC – uşi şi ferestre în or. Cahul, la iniţiativa curajoasă a fondatorului  acesteia –Beşliu Stanislav.
 În 1997 Stanislav a plecat în Irlanda unde timp de 5 ani a lucrat la o fabrica de producere a uşilor şi ferestrelor din PVC.  Acumulând o vastă experienţă în domeniul fabricării uşilor şi ferestrelor din PVC şi totodată în marketing şi relaţiilor publice, şi-a unificat cunoştinţele şi abilităţile într-o proprie idee de afacere pe care a lansat-o anul 2012 în localitatea de baştină.
În scopul lansării afacerii, Dl Beşliu Stanislav a frecventat cursul de instruire ”Cum să inițiezi o afacere”, organizat în cadrul Proiectului: ”Suport în Utilizarea Remitențelor pentru Crearea Noilor Afaceri și a Locurilor de Muncă”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Cooperarea Cehă pentru Dezvoltare, implementat de Caritas Republica Cehă în parteneriat cu Asociația Obștească ”ProRuralInvest”.
 Ca urmare, Stanislav a beneficiat de asistență din partea Proiectului la elaborarea  planului de afaceri și, totodată, a fost ghidat în procesul de identificare a surselor de finanțare a afacerii.
 
Stanislav a povestit că, proiectul i-a permis să îmbunătăţească capacităţile şi abilităţile sale profesionale. Vizita de studiu în România, la care a participat, organizată de Proiect, i-a oferit un schimb de experiență la companiile din România.
Ulterior urmând etapa de reparare şi amenajare a localului preconizat pentru activitatea de producere, paralel a procurat utilajul necesar demarării producerii şi în final promovarea şi comercializarea uşilor şi ferestrelor din PVC.
Asociația Obștească ”ProRuralInvest” îi va fi alături și în continuare pentru ca această afacere să se dezvolte, acordând în acest scop asistența necesară. Piaţa de desfacere este una promiţătoare pentru SRL “UNIC PLAST COM” odată ce antreprenorul preconizează extinderea activităţii de comercializare la nivel regional şi chiar naţional, în acest sens concurenţa nu este un impediment, iar cererea este în continuă creştere.